dissabte, 28 d’abril del 2018

ASPECTES DE SEGURETAT I PUNTS DE SUPORT EN ACROSPORT

Bon dia a tots!

Per al perfecte desenvolupament la nostra Unitat Didácica i no tindre cap problema de cara a la pràctica saludable d'aquest preciós esport, cal tenir molt en compte els punts de suport i les normes de seguretat en l'Acrosport i mostrar-li-ho molt clar als nostres alumnes. Així gaudirem tots molt millor de la seua pràctica.

Encara que l'Acrosport que realitzarem en classe es pot considerar segur, cal ressenyar que ho serà sempre que ens prenguem de debò l'activitat, fem un bon escalfament, tinguem ajudes i seguim els següents consells.

  • Els suports seran sempre en zones on el centre de gravetat caiga sobre les mans, peus o genolls del portor. Mai en el centre de l'esquena. L'esquena sempre estarà recta i alineada.



  • Mantenir el to muscular sempre i en cas de flaquege, desmuntar la figura sense dubtar-ho. Els braços estaran bloquejats i hi haurà molt control postural.


  • Els portors sempre han de pujar amb les cames i mai amb els lumbars. Evitarem lesions del raquis.

  • Si alguna persona riu, tremola o diu que li fa mal alguna cosa, ràpidament desmuntarem la figura i tornarem a començar.

  • Temps de construcció. No podem esperar molt entre que comença el primer i l'últim puja, doncs el cansament s'acumula ràpidament, haurem de tenir planificada la pujada i la baixada.

  • En cas de caiguda, els portors mai es llevaran i els àgils no s'agarraran a ningú i intentaran caure amb parts planes, evitant posar colzes, genolls, etc. per a no fer mal als portors, que esmorteiran la caiguda.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.