divendres, 27 d’abril del 2018

COMENCEM A CLASE. CONCEPTES BÀSICS DE L'ACROSPORT

Aquesta breu explicació inicial sobre els rols dels integrants en l'acrosport i els aspectes técnics ens servirà per a entendre els conceptes bàsics que hem de tenir en compte en la iniciació d'aquest esport en l'educació, correspondria a la primera sessió de la nostra unitat didàctica.


ROLS DELS INTEGRANTS DE LA FORMACIÓ EN ACROSPORT

 Els components d’una formació d ’acrosport poden adoptar un, dos o tres dels diferents rols pera formar una figura o piràmide. A la següent figura tenim els 3 rols que se poden donar a la formació d’una piràmide: 

 PORTOR: aquell o aquells que suporten el pes de la piràmide. 

 ÀGIL: aquell o aquells que pugen sobre els portors. 

 AJUDA:aquell o aquells que faciliten la formació de la piràmide i eviten l’aparició d’accidents. 


ASPECTES TÈCNICS IMPORTANTS

 A - Els Recolzaments: Entenem per recolzaments segurs tots aquells punts on es pot situar una càrrega, en aquest cas el pes de l’àgil, i no suposi un perjudici físic pel portor. Els recolzaments han de ser sempre sobre la prolongació de l’eix longitudinal dels segments, de forma que el pes caigui sobre l’os i no a la meitat del mateix. Per exemple: 
 Ala posició de banc, els recolzaments es realitzaran sobre les espatlles i la part més baixa dels malucs, MAI AL MIG DE L’ESQUENA. 
 En quadrupèdia dorsal, sobre les espatlles i els genolls. 
 En bipedestació, sempre sobre els genolls o en els malucs, mai sobre el quàdriceps. Amés a més, en aquesta posició l’esquena ha d’estarsempre recta, evitant curvatures de la columna.

B - Les Preses: Són un aspecte tècnic moltimportant per a la construcció de piràmides. S’utilitzen en totes les piràmides, independentment de la fase en la que es trobin, facilitant la construcció i aportant seguretat a les mateixes. També s’usen per a les projeccionsi girs.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.