divendres, 27 d’abril del 2018

UNA MICA D'HISTÒRIA. LA MUIXERANGA D'ALGEMESÍ

Aquesta unitat didàctica ens servirà per a conèixer les arrels del *acrosport en la cultura valenciana, ja que existeix una dansa popular molt poc coneguda que es diu "La *Muixeranga" original d'Algemesí un poble de la Comunitat Valenciana que es practica des del segle XVIII i consisteix en la realització de figures plàstiques i torres humanes.

La muixeranga (pronunciat mujʃiˈɾaŋɡa) o ball de valencians, és el nom que rep un conjunt de danses i torres humanes originàries de la Comunitat Valenciana (Espanya) i que es preserven a Algemesí (Ribera Alta). Més que una dansa pròpiament aquesta és un conjunt de quadres plàstics amb intencionalitat representativa, que participa en les Processons de La nostra Senyora de la Salut, la Festa Major d'Algemesí (7 i 8 de setembre).

La muixeranga és el nom que rep a Algemesí, i que es diferencia dels moderns castellers en el sentit que en la muixeranga l'objectiu és més religiós i es fa una dansa, sense que l'altura de les torres humanes siga crucial. Si la teoria que els castells i la muixeranga tenen un origen comú: les moixiganges, els primers s'haurien especialitzat en les torres humanes pròpiament aquestes i les segones s'haurien preservat fidels al sentit religiós i els quadres plàstics



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.