diumenge, 29 d’abril del 2018

UNA EXPERIÈNCIA INOBLIDABLE. LES GIMNASTRADES AMB LA FACULTAT DE CIÈNCIES DE L'ACTIVITAT FÍSICA Y L'ESPORT DE TOLEDO

Que dir d'aquestes experiències inoblidables. Durant els 4 anys de carrera de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport a la Universitat de Toledo, que van anar des de l'any 2001 fins al 2005, dins de l'assignatura de Gimnàstica Rítmica, la nostra professora Susana Mendizàbal ens preparava per a participar en les convencions anuals amb el nom de Gimnastrades Internacionals, dels 4 anys que vaig estar amb els meus companys, vaig participar a Càceres (2002), A Coruña (2003), València (2004) i Càceres (2005).



Assajos Universitat de Toledo (2004)
No solament es tractava de fer una coreografia assajada per a exhibir-la davant de multitud de gent. Es tractava d'una experiència única que vivíem tots els anys de carrera i estàvem desitjant que arribara aqueix dia per a poder gaudir-la.

El treball era dur, practicàvem la coreografia i posada en marxa en classes de Gimnàstica Rítmica, però record que també de forma voluntària, que així era aquest esport, anàvem a practicar en multitud d'ocasions en horari no lectiu, passàvem la vesprada en la universitat o en algun lloc on poguérem practicar sense problemes. Cal dir, que tot el que envoltava aquesta activitat era meravellós, passàvem llargues vesprades entre companys, riures, aventures, alegries, no tinc cap record negatiu sobre aquests moments únics.
Assajos Universitat de Toledo (2004)

Tots els alumnes que volíem participar en aquest esdeveniment ho fèiem lliurement i sabent que sent així, la seua dedicació i treball dur era innegable, però que la recompensa era excepcional, en la meua Facultat sempre ens presentàvem entorn de 60-80 alumnes, érem alumnes de tots els cursos, era una forma indirecta de relacionar-nos amb tots els alumnes de la facultat, des de 1º fins a 4º curs. Així que us podeu imaginar la gran cohesió, esperit de companyonia, amistat que hem pogut desenvolupar durant 4 anys de carrera. Solament comentar que no vaig deixar amics durant la meua estada en la Facultat de CC de l'Esport de Toledo, vaig deixar de vore amics però en tinc germans/es. Una relació que després de 13 anys d'haver acabat la carrera seguim tenint parlant durant quasi tots els dies i quedant sempre que podem per a tornar a passar moments inoblidables, encara que les nostres vides ens hagen portat a cadascun a les nostres llars com Huelva, Albacete, Toledo, Ciudad Real, Madrid, Elx, etc...

Les Gimnastrades segueixen realitzant-se des de l'any 2001 de forma anual, i consisteix en la reunió de totes les facultats de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de tota Espanya i fins i tot d'Europa com en alguna ocasió que ha participat Portugal, per a representar exhibicions i coreografies gimnàstiques i acrogimnàstiques de tot tipus, individual, parelles, grups reduïts, grans grups (com era el nostre). Durant tot un any et preparaves para en aqueix gran dia poder exhibir una gran coreografia grupal que perfectament ens ensenyava la nostra professora Susana Mendizàbal.

Així, en aquesta reunió de facultats de tota Espanya, era un bon moment per a relacionar-se amb companys d'altres ciutats, amb diferents mètodes d'estudi, diferents inquietuds, en fi, un lloc per a la tenir un intercanvi cultural enriquidor.


Perquè és tan important la realització d'aquests esdeveniments?

Per la Innovació, és un espectacle multitudinari que el seu objectiu és la promoció de la gimnàstica i l'intercanvi cultural, a través d'una jornada d'exhibició de diferents modalitats i tendències gimnàstiques amb els objectius que podem enumerar.
  • -          Fomentar i difondre les activitats gimnàstiques col·lectives.
  • -          Recolzar el treball en grup i la solidaritat.
  • -          Exhibir muntatges pel nero plaure de mostrar-los, sense cap fi competitiva.
  • -          Facilitar l'intercanvi soci-cultural entre els diferents països i regions.
  • -          Fomentar l'Esport per a Tots des de les Activitats Gimnàstiques i Acrobàtiques
Coregrafia Acrosport final. València (2004)
Però sobretot, per a mi, el mes important és que aquestes jornades són mes enriquidores a causa que es veu l'afany de les persones per transmetre, connectar i empatitzar amb gent a la qual no coneix, on solament amb una mirada, un gest, un simple hola, pots connectar i conèixer una gran persona que hi ha darrere.

Per aixó, tan sols puc tenir records meravellosos d'aquestes experiències que recordaré tota la vida i així poder transmetre-les als meus futurs alumnes perquè puguen desenvolupar tota la seua personalitat, creativitat i que sempre, sempre guanye l'esperit de la cooperació, amistat i companyonia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.